Nieuwe Start! Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) (boek + e-learning) Bekijk groter

Nieuwe Start! Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) (boek + e-learning)

2015100

Nieuw product

ISBN: 9789055171682
Auteur: N. Moeken, J. Huijben
Paperback: 152 pagina's

Nieuwe Start! Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) is een unieke methode die erg geschikt is als voorbereiding op het onderdeel 'Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt' dat vanaf 2015 deel uitmaakt van het Inburgerings- en Staatsexamen. 

Meer informatie? Lees de uitgebreide productomschrijving.

Meer details

€ 46.50

Meer informatie

Nieuwe Start! Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) boek + e-learning

Nieuwe Start! Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) is een unieke methode waarmee cursisten een uitgebreide introductie krijgen op werken in Nederland. De methode (werkboek en e-learning) is erg geschikt als voorbereiding op het onderdeel 'Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt' dat vanaf januari 2015 deel uitmaakt van het Inburgerings- en Staatsexamen. Het materiaal is volledig op A2-niveau en daardoor op maat gemaakt voor de inburgeraar.

Nieuwe Start! Nederlandse Arbeidsmarkt bestaat uit een werkboek en e-learning:  
In het werkboek staan spreek-, schrijf- en praktijkopdrachten die met een medecursist, partner, familielid of taalmaatje kunnen worden uitgevoerd. Deze opdrachten zullen de cursist stap-voor-stap begeleiden bij zaken zoals het krijgen van een realistisch beroepsbeeld, het schrijven van een sollicitatiebrief en het voeren van een sollicitatiegesprek. 
Het online gedeelte bevat informatiepagina's, instructiefilmpjes, woordenlijsten en een groot aantal oefeningen. Oefenen is mogelijk waar en wanneer de cursist maar wil. 

De methode is opgebouwd uit 8 thema's:

  • Beroepenoriëntatie
  • Je eigenschappen kennen
  • Realistisch beroepsbeeld
  • Beroepskansen
  • Beroepscompetenties
  • Een netwerk opbouwen
  • Werk vinden
  • Werkcultuur

Deze thema's zijn gekoppeld aan de Resultaatkaarten die moeten worden ingevuld voor het portfolio. Met behulp van de aangeboden informatie en de vele opdrachten doet de cursist de benodigde kennis en vaardigheden op om de Resultaatkaarten in te vullen, de daarbij behorende bewijzen te verzamelen en uiteindelijk het portfoliogesprek te voeren.

Downloaden